Poliittisia kirjoituksia. Kohti Afrikan vallankumousta

Frantz Fanon

suomentanut Eetu Viren

Frantz Fanonin poliittiset kirjoitukset avaavat oleellisia näkökulmia edelleen ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin tilanteessa, jossa rasismin leviäminen ja kolonialismin perintö näkyvät Euroopassa yhä voimakkaammin. Mikä on eurooppalaisen kulttuurin, kapitalismin ja rasismin suhde? Miten rasismi ja kolonialismi vaikuttavat koko yhteiskuntaan ja kaikkiin ihmisiin riippumatta siitä pitävätkö he itseään rasisteina? Voidaanko rasismista ja kolonialismista vapautua kumoamatta myös muita sorron ja riiston muotoja?

Fanonin mukaan rasismi ei ole pelkästään erillinen tai ääneen lausuttu ideologia tai aate vaan tietyn yhteiskuntarakenteen arkipäiväinen ainesosa, jolla on niin henkisiä kuin materiaalisia vaikutuksia sekä rasismin kohteisiin että rasistisesti toimiviin. Painottaessaan rasismin subjektiivisia vaikutuksia, sen tunkeutumista kaikkialle Fanonin kirjoitukset ovat hätkähdyttävän ajankohtaisia nykytilanteessa, jossa rasismi aiheuttaa konflikteja itse Euroopan sisällä.

Suomentaja Eetu Virenin jälkisanat

Suomentanut Eetu Viren

Paradeigma-sarja

ISBN 978-952-7093-09-2

239 sivua

2017

27,90 

Varasto loppu

Frantz Fanon

Frantz Fanon (1925–1961) oli Martinique’illa syntynyt ja Ranskassa opiskellut psykiatri, jonka ajattelu on vaikuttanut laajalti niin postkoloniaaliseen tutkimukseen kuin feministisiin liikkeisiin. (lisää…)