Glitchfeminismi. Manifesti

Legacy Russell

Yhä useampi löytää oman identiteettinsä ja kokee poliittisen herätyksen internetin keskustelualustoilla. Digitaaliset alustat tarjoavat ainutlaatuisia feministisen toiminnan ja yhteisöllisyyden mahdollisuuksia, jotka leviävät myös toimintaan AFK, away from keyboard.

Glitchfeminismi — Manifesti on näppäimistön äärellä varttuneen intohimoinen manifesti, joka löytää yhteiskunnallista kumousvoimaa internetyhteisöjen toimintakulttuureista. Kirjailija ja kuraattori Legacy Russell pyrkii aktivoimaan tämän kumousvoiman kehottamalla jokaista toimimaan internetin algoritmeja vastaan — glitchaamaan koko systeemin. Glitch on yllättävä vapauden tila, oikosulku ja häiriö.

Digitaalisen ja niin sanotun tosielämän kahtiajaon hylkäävä Glitchfeminismi avaa feminististä keskustelua, toimintaa ja taidetta uusiin suuntiin. Teknologia, keho, sukupuoli ja identiteetti eivät enää ole entisellään.

ISBN 978-952-7093-38-2

kl 32.2

sivuja 230

pehmeät liepeelliset kannet (mv. kuvitus)

Suomentaneet: Liisa-Irmelen Liwata, Iida Nissinen, Henrik Pathirane, Aurora Ala-Hakula, Oona Rohde, Iina Tossavainen, Juuli Tykyrä, Vishnu Vardhani Rajan & Taneli Viljanen

Ulkoasu & taitto Roby Redgrave McPherson

26,90