Anne Koski: Niinkö on jos siltä näyttää?

Kuva ja mielikuva Suomen valtaresursseina kansainvälisessä politiikassa Niinkö on jos siltä näyttää? paneutuu näyttämisenmerkitykseen kansainvälisessä politiikassa. Kiinnostuksen kohteena ovatkuvat ja mielikuvat, jotka vaikuttavat siihen, millaisiatilannearvioita ja päätöksiä poliitikot tekevät. Kyse on julkisistanäytöksistä ja näytöistä, joiden avulla valtiot voivat vaikuttaakansainväliseen arvovaltaansa. Suomi on eri aikoina hankkinut kansainvälistäpainoarvoa oikeanlaisen maineen avulla. Olennainen osa kuvapolitiikkaaon ollut viiteryhmiin hakeutuminen. Suomen EU-jäsenyysprosessista tulikuluneeksi 10 vuotta. Mikä rooli näyttämisellä oli jäsenyysprosessissaja mitä se osoittaa maineen merkityksestä EU:ssa? Televisiouutiset ovatmuodostumassa valtaapitävien uudeksi näyttämöksi, jossanäyttäytymisestä uhkaa tulla pääasia. Perspektiiviä kuva-analyysi hakeepolitiikan tutkimuksesta, taidehistoriasta, semiotiikasta jamediatutkimuksesta. Teos sopii politiikan tarkkailijalle, jotakiinnostavat taide ja media sekä taiteen ja median asiantuntijalle,jota kiinnostaa politiikka.

Anne Koski (s.1964) on poliittisen viestinnän tutkimukseen javisuaaliseen kulttuuriin erikoistunut politiikan tutkija. Poliittisestaviestinnästä hän on kirjoittanut myös sukupuolinäkökulmasta. Koski onperehtynyt viestintään tutkimuksen lisäksi toimimalla toimittajana,tiedottajana, kolumnistina ja uusmedia-alalla. Hän on julkaissut kuvaaja politiikkaa käsitteleviä artikkeleita tieteellisissä lehdissä jajulkaisuissa. Kosken aiempia julkaisuja ovat mm. TV-kuva javaltiotaidon salat (Kosmopolis 3/1994), Kuvia kohtalon ilmansuunnasta –YYA-ajan kuvapolitiikka Suomen Neuvostoliiton-suhteissa (teoksessaVesa, Unto 1998. YYA – aika ja sopimus), Kuvia Kekkoslovakiasta –Lasten piirrokset ja non-verbaalinen politiikan tutkimus (Politiikka2005/4).

Episteme-sarja. ISBN 952-5169-36-7. Kirjastoluokitus: 32, 70.9, 07, 00.201. Nidottu, 408 s. Hinta 32,50 euroa. Keskustele kirjasta

20,00 

Varastossa