Tutkijaliiton podcast

Tutkijaliitolla on nyt podcast!

Voit tilata podcastin esimerkiksi Applen, Googlen ja Spotifyn podcast-palveluista. Voit myös kuunnella Tutkijaliiton podcastin suoraan anchor.fm-sivulta, jossa myös linkit eri alustoille on listattuna. Podcastissa julkaistaan Tutkijaliiton julkaisuja ja tapahtumia käsitteleviä keskusteluja, haastatteluja ja esityksiä.

Ensimmäisessä jaksossa keskustellaan Turo-Kimmo Lehtosen kanssa Rahan vallassa -teoksesta. Rahan vallassa on Lehtosen vuonna 1999 ilmestynyt väitöskirja, joka käsittelee kulutuksen tutkimusta filosofisesti rikkaalla tavalla. Kirja on nyt julkaistu e-kirjana, joka on ladattavissa ilmaiseksi Tutkijaliiton verkkosivuilta. Keskustelu järjestettiin juhlistamaan tätä tilaisuutta. Jaksossa Lehtosen kanssa keskustelee sosiologian väitöskirjatutkija Olli Hasu.

Keskustelun aiheita ovat muun muassa: kulutuksen arkikokemuksen tutkimus, Hannah Arendtin ja Georg Simmelin filosofia, Luc Boltanskin ja Ève Chiapellon Kapitalismin uuden hengen sekä Naomi Kleinin No Logon kuvaukset kapitalismin rakenteellisista muutoksista 1900-luvun jälkimmäisillä vuosikymmenillä, Alvin Tofflerin prosumer, Itäkeskus ja siihen kytkeytyvä ajankuva, kauppakeskuksien semioottinen avaruus, Vaporwave, shoppailun pelillisyys sekä kulutuksen muotojen muutokset tällä vuosituhannella.

Suurkiitos ohjelman tuottajalle, Sonny Kylä-Liuhalalle!