J. A. Hollon käännöspalkinto Jussi Palmusaarelle Kasvien elämä -suomennoksesta

 

Nyt sen saa kertoa! Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton vuoden 2021 J. A. Hollon palkinto myönnettiin Jussi Palmusaarelle Emanuele Coccian teoksen Kasvien elämä. Sekoittumisen metafysiikkaa suomennoksesta. Valtavasti onnea Jussi!

J. A. Hollon palkintolautakunta perustelee valintaansa näin:

”Aikamme ympäristökatastrofi on synnyttänyt tarpeen arvioida uudelleen ihmisen paikkaa maailmankaikkeudessa. Italialainen filosofi Emanuele Coccia muistuttaa kirjassaan Kasvien elämä kasvikunnan merkityksestä koko maailmamme luojana. Coccia tarkastelee kasveille ominaisia olemisen tapoja ja ryhtyy käsitteellistämään maailmaa hengittämisen, sekoittumisen ja uppoamisen pohjalta. Oppinut ja intohimoinen teos avaa uudenlaisia, hätkähdyttäviäkin näkökulmia elämään maapallolla. Jussi Palmusaaren asiantunteva, täsmällinen ja sujuva suomennos välittää metafyysiset pohdinnat ymmärrettävästi ja mukaansatempaavasti.”

Palkitun käännöksen voi hankkia itselleen Tutkijaliiton verkkokaupasta tai perinteiseen tapaan kivijalasta esimerkiksi Niteen, Rosebudin, Tiedekirjan ja Sammakon kirjakaupoista.