Tutkijaliitto hakee korkeakouluharjoittelijaa syksyksi 2021

Harjoittelijaksi Suomen kiinnostavimpaan pienkustantamoon

Tutkijaliitossa pääset osalliseksi suomalaisen filosofisen ja poliittisen ajattelun elävintä verkostoa. Samalla opit kirjankustantamisen käytännöistä sekä tieteellisen aikakauslehden julkaisemisesta. Poikkitieteellisissä ja -taiteellisissa tapahtumatuotannoissa pääset kokeilemaan, miten teoriaa voidaan muuttaa käytännöiksi ja näet, millaisia yhdessä ajattelun ja toiminnan tiloja avautuu akateemisen maailman laidoilla ja kaupungin marginaaleissa.

 

Harjoittelijan pääasialliset työtehtävät

  • Osallistuminen Tutkijaliiton syksyn 2021 tapahtumien ja seminaarien tuottamiseen ja toteuttamiseen
  • Tutkijaliiton uutiskirjeiden laatiminen kerran kuukaudessa sekä osallistuminen tutkijaliiton viestinnän suunnitteluun ja toteuttamiseen
  • Erilaisia tekstitöitä oikoluvusta tekstien editointiin
  • Avustaminen Tutkijaliiton kirjamyynnissä ja -logistiikassa
  • Tiede & edistys -lehden toimitussihteerin avustaminen

Työtehtävistä sovitaan tarkemmin yhdessä harjoittelijan kanssa harjoittelijan oman osaamisen ja kiinnostuksenkohteiden mukaisesti.

Harjoittelun ajankohta: 2-3kk syksyllä 2021 sopimuksen mukaan.

Edellytämme oppilaitokselta harjoittelutukea ja harjoittelun soveltuvuutta tutkintoon. Liitäthän hakemukseen oppilaitoksen yhteyshenkilön yhteystiedot.

 

Harjoittelijalta odotetaan: kykyä itsenäiseen työskentelyyn, monipuolista kiinnostusta filosofiaan, yhteiskuntatieteisiin, taiteeseen ja kulttuuriin sekä hyvää kirjoitustaitoa. Työ edellyttää lisäksi joustavuutta, hyvää organisointikykyä sekä sosiaalisia taitoja. Hyvät sosiaalisen median taidot ja kiinnostus viestintään katsotaan eduksi.

Työaika ja palkka: Viikoittainen työaika on 37,5 h. Työtä on mahdollista tehdä sekä Tutkijaliiton toimistolla Punavuoressa että etänä. Harjoittelija saa harjoittelun ajaksi käyttöönsä kannettavan tietokoneen tarvittavine ohjelmistoineen. Työn luonteen vuoksi työajat ovat epäsäännöllisiä (ajoittaista ilta- ja viikonlopputyötä). Seminaarien, julkkareiden ja messujen aikaan työskentely vaatii tiivistä läsnäoloa, muina aikoina työajat ovat hyvin joustavat ja työtunteja pystyy tasoittamaan rauhallisempina aikoina. Harjoittelijan palkka on 1300 €/kk.

Rekrytointiaikataulu: Lähetä hakemuksesi ansioluetteloineen 31.5. mennessä osoitteeseen otsikolla ”korkeakouluharjoittelu”. Haastatteluun kutsuttaville ilmoitetaan 7.6. mennessä ja haastattelut järjestetään 14.–18.6. Tutkijaliiton toimistolla Fredrikinkatu 23 D 4 Helsingissä tai etäyhteyden avulla. Valitulle ilmoitetaan viimeistään 30.6.

Harjoittelupaikkaa koskevat tiedustelut ja kysymykset ensisijaisesti sähköpostitse: