TUTKIJALIITON PALKINNOT 2020 TROJAN HORSE -KOLLEKTIIVILLE JA ANNA NURMISELLE

Tutkijaliitto-palkinto

Vuoden 2020 Tutkijaliitto-palkinto on myönnetty Trojan Horse -kollektiiville!

Trojan Horse on autonominen arkkitehtuuria, muotoilua, teoriaa ja taidetta yhdistävä kollektiivinen tutkimusalusta, joka tunnetaan erityisesti kesäkouluistaan. Trojan Horse pyrkii moniääniseen ja kriittiseen keskusteluun yhteiskunnan, ympäristön ja luonnon kestävämmästä tulevaisuudesta. Huolella toteutetut kesäkoulut osoittavat myös fyysisten paikkojen ja tilojen sekä organisoitumisen tavan merkityksen kriittiselle ajattelulle ja kollektiiviselle teorianmuodostukselle.

Viiden toimintavuoden aikana Trojan Horse on pyrkinyt tukemaan ”epämääräistä perinpohjaisuutta”, ja löytämään tilaa empimiselle, kokeilemiselle ja usein hitailta vaikuttaville ajattelun ja tutkimisen muodoille. Työskentelyyn ja tutkimiseen liittyy kollektiivinen ja kehollinen yhdessäolo. Trojan Horse haluaakin kiittää tapahtumiin osallistuneita, toimintaa tukeneita sekä kaikkia järjestämisessä mukana olleita Trojan Hevosia.

Palkintoon sisältyy kutsu pitää vuosittainen palkintoluento seuraavassa Tutkijaliiton kesäkoulussa.

Tutkijaliitto-palkinto annetaan vuosittain henkilölle tai taholle, joka on osoittanut, miten käsitteellinen ja käytännöllinen työ voivat yhdistyä uutta luovaksi yhteiskunnalliseksi toiminnaksi.

Vuoden 2019 palkinnonsaaja Museum of Impossible Forms (MIF) on saanut Taiteen edistämiskeskus Taiken myöntämän vuoden 2020 kulttuurin valtionpalkinnon. Tutkijaliitto onnittelee lämpimästi!

Tutkijaliiton myyrä 2020

Tutkijaliiton vuoden myyrä -palkinto on myönnetty Anna Nurmiselle. Anna on pitänyt Tutkijaliiton hyvin suosittuja lukupiirejä ja ollut järjestämässä Deleuzen aakkoset -festivaalia sekä planetaarinen kommunismi -tapahtumasarjaa. Alkuvuodesta 2021 Tutkijaliitolta ilmestyy Annan yhdessä Viljami Hukan kanssa suomentama Jean-Luc Nancyn Singulaarinen pluraalinen oleminen.

”Tutkijaliiton myyrä” on palkinto, joka annetaan Tutkijaliiton toiminnan kannalta tärkeästä näkymättömästä työstä. Kyse voi olla oleellisesta työpanoksesta pitkälti talkootyöhön perustuvassa toiminnassa tai sellaisesta tutkimustyöstä, jonka tulokset eivät helposti saa näkyvyyttä tieteiden ja yhteiskunnallisen keskustelun kentällä.