Tutkijaliiton uusi toiminnanjohtaja sekä Tiede&Edistys -lehden toimitussihteeri esittäytyvät

Tutkijaliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu filosofian kääntäjä Anna Nurminen. Nurminen innostui Tutkijaliitosta opiskeluaikoina Paradeigma-kirjasarjaan tutustuttuaan ja on nyt viidettä vuotta mukana liiton toiminnassa. ”Tutkijaliitto on voittoa tavoittelematon yhdistys, mikä antaa tilaa myös kokeellisemmille toimintatavoille. Samalla haluan kuitenkin jatkaa edeltäjäni Kalle Siltalan edistämän ammattimaisen kustannustoiminnan linjalla. Ajattelen, ettei Tutkijaliitto ole vain kustantamo vaan myös tieteellinen seura, joka tuottaa käsitteellistä ajattelua ja pyrkii aktiivisesti luomaan edellytyksiä yhteiskunnalliselle keskustelulle ja toiminnalle. Olen itse ollut aina inspiroitunut ajatuksesta, että filosofia on nimenomaan käsitteiden luomista, ja mielestäni Tutkijaliitto tavallaan toteuttaa tätä.”

 

Tiede & edistys on Tutkijaliiton julkaisema monitieteinen akateeminen lehtijulkaisu, joka julkaisee vertaisarvioituja tutkimustekstejä eri yhteiskuntatieteellisiltä ja humanistisilta aloilta sekä osallistuu sen lisäksi tutkimuspoliittiseen ja yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tiede&Edistys-lehden toimitussihteerinä aloitti marraskuussa 2023 Juha Raipola. Raipola on taustaltaan kirjallisuuden ja nykykulttuurin tutkija, jonka kiinnostus on suuntautunut erityisesti kertomusten ja tekstien muotokysymyksiin.

”Toimitussihteerin työssä vastaan suurelta osin lehden käytännön toteutuksesta. Toimenkuvaan kuuluvat muun muassa lehden toimitusprosessin ja aineistojen hallinta, yhteydenpito kirjoittajiin, editointi, taitto sekä lehden viestintä. Eli kaikkinensa varsin monipuolista akateemista tekstityötä! Toivon Tiede & edistyksen toimivan jatkossakin kriittisenä akateemisena julkaisuna, joka julkaisee teoreettisesti kunnianhimoisia tekstejä ja on myös valmis haastamaan vallitsevia totuuksia.”

Jokainen T&E:n lehti julkaistaan verkossa, josta se on vapaasti luettavissa sekä paperilehtenä, jonka Tutkijaliiton jäsenet voivat tilata jäsenhintaan kotiinkannettuna.