Tiede & edistys hakee toimitussihteeriä – jätä hakemuksesi 29.10. mennessä

 

Tiede & edistys on palkittu, monitieteinen ja kriittinen aikakauslehti, joka julkaisee vertaisarvioitua tutkimusta humanistisilta ja yhteiskuntatieteellisiltä aloilta. Tiede & edistys -lehteä julkaisee Tutkijaliitto ry. Haemme toimitussihteeriä toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen 40 prosentin työajalla (16 tuntia / vko). Toimitussihteeri tekee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää lehteä yhdessä päätoimittajien ja toimituskunnan kanssa.

Toimitussihteerin tehtäviin kuuluu lehden toimitusprosessin ja aineistojen hallinta, tekstien editointi, taitto, sosiaalisen median ja muu viestintä, avoimen julkaisualustan hallinta sekä yhteydenpito kirjoittajien ja toimituskunnan kanssa, painoyhteistyö, kehityshankkeiden koordinointi ja toteuttaminen, budjetin ja hakemusten kanssa avustaminen sekä tilaajarekisterin ylläpito ja laskutus.

Toimitussihteeriltä edellytetään kokemusta suomenkielisten tieteellisten tekstien editoinnista sekä toimitusprosessista. Tehtävään valittavan tulee tuntea tieteellisen julkaisemisen käytännöt. Odotamme itsenäistä ja aloitteellista otetta työhön sekä kykyä koordinoida päällekkäisiä prosesseja. Arvostamme kiinnostusta tieteellisen julkaisemisen kehittämiseen ja pitkäjänteiseen tekstien kanssa työskentelyyn. Tehtävään valittavalle on eduksi kriittisen yhteiskuntatieteellisen ja humanistisen tutkimuksen kentän tuntemus. Katsomme eduksi myös kiinnostuksen tieteelliseen viestintään ja osaamisen sosiaalisen median alustojen käytössä. Eduksi on myös kokemus Adobe InDesign -taitto-ohjelman käytöstä.

Osana Tiede & edistys -lehden, Tutkijaliiton ja myös alkuvuodesta 2024 Helsinkiin avautuvan Tekstin talon yhteisöä toimitussihteeri pääsee vaikuttamaan kotimaisen tieteellisen julkaisutoiminnan ja tiedeviestinnän kehitykseen tärkeältä paikalta. Toimitussihteerin monipuolinen työnkuva tarjoaa mahdollisuuden yhteisölliseen ja omatoimiseen työskentelyyn ja joustaviin työaikoihin sekä oman osaamisen kehittämiseen ja aktiiviseen osallistumiseen suomalaiseen tiedejulkaisemiseen.

Tehtävä alkaa 15.11.2023 tai sopimuksen mukaan. Palkka on 1 000 € kuussa.

Pyydämme lähettämään vapaamuotoisen hakemuksen ja CV:n osoitteeseen 29.10.2023 mennessä.

Lisätietoja Tiede & edistyksestä: https://tiedejaedistys.journal.fi/about

Lisätietoja toimitussihteerin tehtävästä päätoimittajilta Ari Korhoselta () ja Katariina Mäkiseltä ().