Vuoden 2022 Tutkijaliitto-palkinto Varjokirjamessuille

Tutkijaliitto-palkinto myönnettiin vuonna 2022 Varjokirjamessuille! Lue palkinnonsaajien haastattelu Tutkijaliiton blogista.

Tutkijaliitto-palkinto annetaan vuosittain henkilölle tai taholle, joka on osoittanut, miten käsitteellinen ja käytännöllinen työ voivat yhdistyä uutta luovaksi yhteiskunnalliseksi toiminnaksi.
 
Varjokirjamessut on jo 13 vuoden ajan tarjonnut Pasilan Rauhanasemalla omaehtoisen vaihtoehdon kaupallisille Helsingin kirjamessuille. Erityisen arvostettava on tapa, jolla antiautoritäärinen, antikapitalistinen ja feministinen ajattelu ja käytännöt nivoutuvat yhteen Varjokirjamessujen toimintatavoissa ja -periaatteissa. Varjokirjamessut toimii ainutlaatuisella tavalla alustana, jolla omaehtoinen ja radikaali julkaisukulttuuri kohtaa suoran toiminnan.