Helsinkiin suunnitellaan Tekstin taloa! Tutkijaliitto mukana vastaperustetussa yhdistyksessä

Tekstin talo – Textens hus -yhdistyksen puheenjohtaja Laura Serkosalo

Yksitoista kirjallisuuteen, käsikirjoittamiseen, kirjoittajakoulutukseen, kirjallisuuden kääntämiseen, sananvapauskysymyksiin ja tutkimukseen erikoistunutta järjestöä on perustanut Helsingissä Tekstin talo – Textens hus -yhdistyksen.

Yhdistyksen tavoitteena on saada Helsinkiin Tekstin talo. Tekstin talon ideana on toimia taiteilijoiden kohtaamis- ja kotipaikkana ja luoda yhteistyötä taiteen tekemisen, alan koulutuksen, tutkimuksen ja kehittämisen välille. Taloon kaavaillaan kirjoittajien työtiloja, monipuolista esitys- ja koulutustoimintaa, alan järjestöjen ja organisaatioiden toimitiloja ja kahvilapalveluita.

Yhdistyksen perustivat Helsinki Poetry Connection, Kriittinen korkeakoulu, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Labbet, Nuoren Voiman Liitto, Poesia, Runoyhdistys Nihil Interit, Suomen näytelmäkirjailijat ja käsikirjoittajat, Suomen PEN, Teatterin tiedotuskeskus TINFO ja Tutkijaliitto.

Tekstin talo onkin tekemisen paikka, tekijöiden avoin yhteisö, johon on helppo tulla mukaan. Se myös madaltaa rajaa tekijöiden ja kokijoiden välillä ja kokoaa tekstien tekijöitä ja niistä kiinnostuneita yhteen.

Tällainen talo toimii vetovoimatekijänä myös kansainvälisesti. Tulemme verkostoitumaan kansainvälisesti muiden samantyyppisten talojen kanssa, linjaa Tekstin talon puheenjohtaja Laura Serkosalo.

Tilakysymys on vielä avoinna. Kartoitamme tilaratkaisuja parhaillaan ja rakennamme yhteistyötä kaupungin, eri toimijoiden ja rahoittajien kanssa, täsmentää varapuheenjohtaja Jari Nikkola.

 

Uuden yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana toimii Laura Serkosalo (Nuoren Voiman Liitto) ja varapuheenjohtajana Jari Nikkola (Nihil Interit).

 

Lisätietoja:

Laura Serkosalo, P. 044 207 4650
email:

Jari Nikkola, P. 040 566 0405
email: