Tutkijaliiton palkinnot Kontur-lehdelle ja Jaakko Karhuselle

Tutkijaliitto jakoi perjantaina 7.12. vuotuiset palkintonsa: Tutkijaliitto-palkinto annettiin Kontur-lehdelle ja Tutkijaliiton Myyrä-palkinto Jaakko Karhuselle

Tutkijaliitto-palkinto annetaan vuosittain henkilölle tai taholle, joka on osoittanut, miten käsitteellinen ja käytännöllinen työ voivat yhdistyä uutta luovaksi yhteiskunnalliseksi toiminnaksi. Palkinnon saava Kontur on lehti, joka syntyi alunperin 90-luvulla, eli jo hetken hiljaiseloa ja ikään kuin syntyi uudelleen tänä vuonna. Kiinnostavaa oli se tapa, jolla Kontur esitteli itsensä uudessa muodossa, se kuinka lehti sanoi vastaavansa tiettyyn tarpeeseen: oli tarve luoda paikka kirjoittamiselle, jossa tutkitaan ”mahdollisuuksia elää toisin” ja jonka lähtökohtana on kollektiivi, yhdessä kirjoittaminen. Lehden omin sanoin Kontur on ”laboratorio, joka etsii yhdessä kirjoittamisen ja elämisen mahdollisuuksia ja tarkastelee vakiintuneita käsitteitä uusista näkökulmista” – ajatuksena on saada aikaan kirjoituksia, jotka eivät muuta vain vallitsevia käsitteitä vaan myös kirjoittajansa.

Palkintoon sisältyy kutsu pitää vuosittainen palkintoluento seuraavassa Tutkijaliiton kesäkoulussa.

http://www.kontur.fi/
https://www.hbl.fi/artikel/nystart-for-finlandssvensk-tidskrift-skonhet-och-forfall-nasta-satsningar/

Tutkijaliiton Myyrä-palkinto annetaan tärkeästä näkymättömästä työstä. Kyse voi olla oleellisesta työpanoksesta talkoo- ja vapaaehtoistyöhön perustuvassa toiminnassa tai sellaisesta tutkimustyöstä, jonka tulokset eivät helposti saa näkyvyyttä tieteiden ja yhteiskunnallisen keskustelun kentällä. Tänä vuonna palkinnon saa Tutkijaliiton hallituksen jäsen Jaakko Karhunen, joka teki erityisen paljon työtä tämän vuoden Vihollisia lukemassa -teemaisen kesäkoulun järjestämisessä. Jaakko on myös mukana Reading the enemies -hankkeessa, jonka yhteistyökumppanina Tutkijaliitto on.

https://www.readingenemies.co.uk/
https://tutkijaliitto.fi/yhdistys/kesakoulu/