Tutkijaliiton palkinnot Markku Koivusalolle ja Anna Tuomikoskelle

Perjantain 15.12. juhlissa avattiin uusi perinne ja jaettiin kaksi vuotuista Tutkijaliiton palkintoa.

Vuoden tutkijaliittolainen 2017
”Vuoden tutkijaliittolainen” on vuosittain jaettava kiertopalkinto, joka annetaan Tutkijaliiton piirissä tärkeässä roolissa toimineelle tai merkittävän tutkimuksellisen teon tehneelle henkilölle. Kiertopalkintoon kuuluu luento, jonka otsikkona on ”Marx” ja jonka palkinnon saaja pitää seuraavan vuoden kesäkoulussa. Vuonna 2017 palkinnon saa Markku Koivusalo, joka on toiminut Tutkijaliiton hallituksessa 1990-luvulta lähtien ja oli sen puheenjohtajana yli kymmenen vuotta.

Tutkijaliiton myyrä 2017
”Tutkijaliiton myyrä” on vuosittain jaettava kiertopalkinto, joka annetaan Tutkijaliiton toiminnan kannalta tärkeästä näkymättömästä työstä. Kyse voi olla oleellisesta työpanoksesta pitkälti talkootyöhön perustuvassa toiminnassa tai sellaisesta tutkimustyöstä, jonka tulokset eivät helposti saa näkyvyyttä tieteiden ja yhteiskunnallisen keskustelun kentällä. Vuonna 2017 palkinnon saa Anna Tuomikoski, joka on toiminut pitkään Tutkijaliiton hallituksessa ja joka on erityisesti kuluneen vuoden aikana tehnyt erittäin paljon työtä Tutkijaliiton koko toiminnan eteen.

Onnittelut palkintojen saajille ja kiitos kuluneesta vuodesta kaikille!