Tutkijaliitto TSV:n kuukauden jäsenseurana

Tutkijaliitto on Tieteellisten seurain valtuuskunnan kuukauden jäsenseura lokakuun ajan. Tieteellisten seurain valtuuskunnan sivuilta löytyvä teksti käy myös Tutkijaliiton toiminnan yleisesityksestä.

”Tutkijaliiton toiminnan pyrkimyksenä on nostaa esiin kiinnostavia tieteen perinteitä sekä yhteiskunnallisiin ilmiöihin liittyviä kysymyksiä, käsitteitä ja keskusteluja. Viimeaikoina tällaisia teemoja ovat olleet esimerkiksi työn luonteen muutokset ja kysymykset poliittisen yhteisön luonteesta. Yleisesti ottaen voi sanoa, että Tutkijaliiton toimintaa motivoi halu paikantaa yhteiskunnallisia kiistoja ja erimielisyyksiä sekä löytää ajattelun perinteitä, jotka voisivat tarjota käsitteitä näiden kiistojen ja jännitteiden esiintuomiseksi. Tutkijaliiton julkaisut ovat keskittyneet erityisesti italialaisen ja ranskalaisen yhteiskunnallisen ajattelun perinteisiin.”

Pääset lukemaan esittelytekstin täältä.