Small talkia sosiologiasta

Arto Noro

Arto Noron kirjoituskokoelma Small talkia sosiologiasta on jo kolmas lajissaan, eräänlaisen trilogian viimeinen osa. Ensimmäinen, Freie Franzenia, ilmestyi Tutkijaliiton julkaisusarjassa vuonna 1982, toinen Postfranzenia vuonna 1993 samassa julkaisusarjassa.

Tässä kaksikymmentäyksi vuosina 1996-2006 julkaistua tekstiä sisältävässä kokoelmassa Noro käsittelee muun muassa sosiologian klassikoita, marxismia, kulutussosiologiaa, sosiologisten teorioiden luonnetta ja käyttöä. Kokoelmassa on myös kuusi merkkipäivää viettäneille ystäville omistettua tekstiä. Arto Noro on vaikuttanut Helsingin yliopistossa yli kolmekymmentä vuotta ja on omalta osaltaan tuonut suomalaiseen sosiologiaan innostusta tieteenalan klassiseen perintöön, välittänyt monia tärkeitä keskusteluja niin saksalaiselta kuin englantilaiseltakin kielialueelta, avannut yllättäviä perspektiivejä ja luonut monia tarttuvia käsitteitä.

Kuten professori Tarmo Koskinen kirjoitti asiantuntijalausunnossaan Jyväskylän yliopistolle vuonna 1996:

Ilman [Noron kirjoituksia] sosiologiamme olisikin jo kauan ollut puisevampaa ja historiattomampaa, sillä niin harvinaista Noron edustama sosiologinen small talk on ollut.

Toimittaneet Jukka Gronow, Keijo Rahkonen ja Aino Sinnemäki

978-952-5169-49-2

212 sivua

KL 35

2007

28,00 

Varasto loppu