Verkkojulkkarit: Mitä on tehtävä aivoillemme?
4.3.2021

Muutama viikko sitten ilmestynyt ”Mitä on tehtävä aivoillemme?” on ensimmäinen filosofi Catherine Malaboun suomeksi julkaistu teos. Kirjassaan Malabou soveltaa viimeaikaisimpia aivotutkimuksen tuloksia ja erityisesti plastisuuden käsitettä tehdäkseen analyysia nykykapitalismin tilasta: keskusjohtoinen, hierarkkinen ja pysyvä on korvattu hajautetulla, verkostomaisella ja joustavalla. Näitä avainsanoja toistellaan työmarkkinoilla ja konsulttipuheessa, ja loppujen lopuksi ne vaikuttavat merkitsevän vain ihmisen kykyä sopeutua ja alistua mihin tahansa markkinoiden vaatimuksiin. Toisaalta ihmisaivojen plastisuudessa piilee myös kumouksellista potentiaalia ja mahdollisuus vaikuttaa alistaviin olosuhteisiin.

Torstaina 4.3. klo 18 järjestetään ”Mitä on tehtävä aivoillemme?” -suomennoksen julkistamistilaisuus ja keskustelu kirjan teemoista. Keskustelijoina tilaisuudessa ovat kirjan kääntäjä Eetu Viren, tutkijatohtori Mona Mannevuo Turun yliopiston ihmistieteiden tutkijakollegiumista (TIAS) sekä neurotieteen ja filosofian maisteriopiskelija Sonja Blom Helsingin yliopistosta. Keskustelijoita haastattelee väitöskirjatutkija Aleksi Lohtaja Jyväskylän yliopistosta.

Tapahtuma järjestetään etänä, ja yleisö voi osallistua keskusteluun chatissa. Linkki etätapahtumaan on tässä.

”Mitä on tehtävä aivoillemme?” on ostettavissa Tutkijaliiton verkkokaupasta 20 euron julkkarihintaan julkkariviikolla 1.3.–7.3. alekoodilla ”julkkarit”!