Tuplajulkkarit: Strukturalismin historia 2 ja Tuli & Savun 1968-teemanumero
6.6.2018

François Dossen Strukturalismin historia -sarjan käännöksiä juhlitaan ensi viikolla Jyväskylässä! Samalla juhlitaan myös Tuli&Savu-runouslehden 1968-teemanumeroa. Tapahtuma järjestetään Vakiopaine -baarissa (Kauppakatu 6, Jyväskylä) keskiviikkona 6. kesäkuuta klo 18–20.

Koska toukokuun ’68 tapahtumista on tasan 50 vuotta, illan teemana on ranskalainen älyllinen, kulttuurinen ja poliittinen kuohunta 1960-luvun lopun Ranskassa. Ohjelmassa on puhetta Strukturalismin historiasta ja kevään 1968 tapahtumista, runoesityksiä ja teemaan liittyvä musiikkia. Kirjoja ja lehtiä myynnissä tarjoushintaan.

Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa!

Nyt ilmestynyt ja Tutkijaliiton julkaisema Strukturalismin historia II on toinen osa ranskalaisen semiologian, strukturalismin ja jälkistrukturalismin yleisesityksestä, jossa teorioita ja teoreetikoita käsitellään suhteessa Ranskan 1900-luvun tiede- ja kulttuurihistoriaan. Samalla teos kuvaa värikkäitä persoonia ja kiivaita keskusteluja tuoden näin lihaa käsiteluurangon ympärille. Teossarjan on kääntänyt Anna Helle.

Tapahtuma Facebookissa