Kritiikkikahvila @Lymy: Mahdollinen tulevaisuus ja voimattomuuden aika
9.1.2020

 

Franco ”Bifo” Berardi (s. 1948) etsii teoksessaan Mahdollinen tulevaisuus ja voimattomuuden aika reittejä ulos vaihtoehdottomuudesta, joka tuntuu leimaavan yhteiskunnallista todellisuuttamme. Kuinka kapitalistinen talous on onnistunut kohottamaan kilpailun, kasvun ja pääoman dogmit elämän ohjenuoriksi? Millaista valtaa verkko, sosiaalinen media, automatisaatio ja finanssitalous käyttävät arjessamme? Miksi kapina järjestelmää vastaan näyttäisi kanavoituvan oikeistopopulismin kannatukseksi? 

Berardi hahmottelee kirjassaan prekaarin aikakauden poliittista liikettä, joka rakentuu tietotyöläisten yleiselle älylle. Mikä mahdollistaisi siirtymän kilpailusta ja rajojen vartioimisesta solidaarisuuteen? Kuinka saisimme enemmän aikaa hoivalle, itsehoivalle, opiskelulle ja mielihyvälle? Kuinka purkaisimme taloudellisen alistamisen vyyhdin ja tekisimme mahdollisesta tulevaisuudesta totta? 

Teos ilmestyi Tutkijaliitolta lokakuussa 2019 Mika Pekkolan suomentama.

Vuoden 2020 ensimmäisessä Tutkijaliiton kritiikkikahvilassa Mika Pekkolan kanssa kirjasta tulevat keskustelemaan Olivia Maury ja Aleksi Lohtaja. Keskustelu käydään Lymyssä http://lymy.life klo 18-20 osoitteessa Pengerkatu 6. Tilaisuus kaikille avoin ja sinne on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Kirjan voi hankkia itselleen Tutkijaliiton verkkokaupasta tai paikan päältä tarjoushintaan 20 €.