Kirjajulkkarit: Singulaarinen pluraalinen oleminen
2.7.2021

Jean-Luc Nancyn pääteos Singulaarinen pluraalinen oleminen ilmestyy suomeksi! Tutkijaliitto kutsuu kaikki juhlimaan tämän nykyajattelun helmen ilmestymistä kesäiselle Mustikkamaalle. Luvassa on keskustelua, musiikkia, virvokkeita ja iloista kanssaolemista.

Singulaarinen pluraalinen oleminen on ainutlaatuinen ontologinen ja eettinen tutkielma maailmasta, jossa olevia on lähtökohtaisesti monenlaisia ja oleminen ei koskaan ole yhtenäistä eikä valmista vaan moninaista, hajanaista, sirpaleista ja alati kehkeytyvää. Teos tarjoaa uusia tapoja ajatella muun muassa valtiollista suvereeniutta, sotaa, tekniikkaa, monikulttuurisuutta sekä globaalia maailmanjärjestystä ja sen edellyttämää globaalia vastuuta. Singulaarinen pluraalinen oleminen kutsuu jokaisen meistä ajattelemaan sitä, mitä merkitsee se, että jaamme maailman ja olemisemme keskenämme.

Kirjan julkkarit järjestetään 2.7. Mustikkamaan kesäteatterilla. Kirjasta ovat puhumassa Esa Kirkkopelto sekä kirjan kääntäjät Anna Nurminen ja Viljami Hukka. Haastattelijana toimii Ari Korhonen.