Kiista! Tutkijaliitto 40 vuotta
29.4.2017

TL_KIISTA_A

Kiista on katkos yhteiskunnallisen elämän jatkuvuudessa. Se on ilmiö, joka eri muodoissaan muistuttaa siitä, että mahdolliset yhteisesti jaetut asiat eivät ole luonnollisia ja kiistattomia. Kiista on ilmiselvä, se koetaan ruumiillisesti. Kiista on kuitenkin oleellisesti käsitteellinen: ilman käsitteitä – joko uudestaan tai ensimmäistä kertaa keksittyjä – yhteiskunnan ristiriidat, erimielisyydet ja tapahtumat imeytyvät jälkiä jättämättä konsensuksen ja terveen järjen piiriin.

Tutkijaliitto syntyi yhteiskunnallisen ja tiedepoliittisen kiistan esiin nostamiseksi. Se on koko historiansa ajan etsinyt sekä uusia ristiriitoja että käsitteitä ja teoriaperinteitä kiistojen avaamiseksi.

Tänä vuonna Tutkijaliitto täyttää 40 vuotta ja sen kunniaksi järjestetään lauantaina 29.4. keskusteluiden sarja teemalla ”kiista”. Tutkijaliiton perinteelle ominaisia kiistanaiheita on kolme: työ, tieto ja edistys.

Aika: lauantai 29.4.2017 klo 17–24
Paikka: Kulttuuritila Topeliuksenkatu 16

Ohjelma

klo 17–19 Kolme kiistaa
– Tieto: Yrjö Haila, Nina Janasik-Honkela, Tiina Käkelä-Puumala ja Sami Syrjämäki
– Työ: Olivia Maury, Elisabeth Wide, Eetu Viren ja Jussi Vähämäki
– Edistys: Outi Alanko-Kahiluoto, Ari Hirvonen, Hanna Kuusela ja Janne Porttikivi

klo 20 DJ Kylmät sedät (Sally Flesh ja Hz): Vallankumous TOP 10
klo 21 ILLMARI

–24 DJt (DJ Pää ja Perse + muita)

Kiistan Facebook-tapahtuma

* * *

ILLMARI: helsinkiläinen pitkän linjan lavarunoilija ja räppäri pyrkii sanatarkalla ulosannillaan pysymään uskollisena vasemman laidan undergroundräpin ja -runouden perinteille. illmarin teksteissä toisiinsa lomittuvat henkilökohtainen tutkiskelu, yhteiskuntakritiikki, pääkaupunkimme psykogeografia sekä laajat kirjallisten viitteiden avaruudet.

Illmari – Komeetta

Haapoja & illmari – Pauhuu ja puhinaa