Julkkarit: Testonisti
16.3.2023

Paul B. Preciadon teos Testonisti. Farmakopornografisia tunnustuksia ilmestyi vuoden vaihteessa suomeksi, ja nyt on aika juhlistaa sen julkaisua! Tämä autofiktiota ja teoriaa yhdistelevä analyysi sukupuolen ja seksuaalisuuden muotoutumisesta jälkiteollisessa yhteiskunnassa on ensimmäinen Preciadolta suomennettu kirja.

Testonistin julkkarit pidetään 16.3. klo 17.30 eteenpäin Kohta-taidehallissa, joka sijaitsee Teurastamolla osoitteessa Työpajankatu 2 B (rakennus 7, 3. kerros).

OHJELMA

17.30 Tapahtuma alkaa
Paikan päällä on mahdollisuus ostaa Testonistiä erikoishintaan.

18.00 ALSA OJALA
Keiska-nimellä jo yli vuosikymmenen musiikkia askarrellut Alsa Ojala tuo julkkareihin mukanaan keväisen pirskahduksen estrogeeniä. Henkilökohtaisina tavoitteina hänellä on soittaa keikan aikana Testonistin tematiikkaan sopien sekä luonnollisen luonnottomia ääniä, että luonnottoman luonnollisia ääniä. Viime aikoina Alsa on tehnyt mm. transsukupuolisuutta käsittelevän radioesseen Ylelle ja harjoitellut iPadin käyttöä.

18.45 KESKUSTELU
Testonistin teemoista keskustelevat somatospekulatiivisiin fiktioihin keskittyvä taiteilija Teo Ala-Ruona, feministisestä ja queer-teoriasta ammentava esitystaiteilija ja väitöskirjatutkija Anna Cadia sekä politiikan- ja sukupuolentutkimuksesta väitellyt Julian Honkasalo, joka tutkii parhaillaan vaihtoehtoisia käsityksiä tulevaisuudesta transihmisten yhteisöissä. Keskustelua moderoi kirjan kääntäjä Anna Nurminen.

20.30 Vapaata oleskelua ja virvokkeita
Virallisen ohjelman jälkeen Kohtaan saa jäädä oleskelemaan ja keskustelemaan vapaasti. Tarjolla on erilaisia virvokkeita.

Julkkareiden Facebook-tapahtuman löydät täältä: https://www.facebook.com/events/870580667506040