Julkistusjuhla: Maurice Blanchot’n Tuhon kirjoitus
29.2.2024

Maurice Blanchot’n Tuhon kirjoitus (1980) on ilmestynyt suomeksi! Tervetuloa Tekstin talon tapahtumatila Permantosaliin juhlimaan käännöksen ilmestymistä.

Tuhon kirjoitus on fragmenteista koostuva, runollinen teos siitä, mitä kielelle ja kirjoitukselle tapahtuu tuhon, mahdottoman, ulkopuolen äärellä. Tuho edustaa altistumista kielen omalakisuudelle ja epäinhimillisyydelle, jokaisen teoksen ja diskurssin poissaololle, kosmisesta järjestyksestä irrallaan olevalle yölle vailla pimeyttä ja tähtiä.

Tuoretta käännöstä juhlistetaan Permantosalissa (1.kerros) 29.2 klo 18 alkaen. Kirjaa voi ostaa tapahtumasta julkkarihintaan.
Klo 18.30 eteenpäin kirjan kääntäjä Viljami Hukka, runoilija Markku Paasonen ja kuraattori-tutkija Heta Kaisto keskustelevat teoksesta. Keskustelua vetää väitöskirjatutkija Jaakko Rintala.

Julkaisutilaisuuden jälkeen vapaa seurustelu jatkuu Tekstin talon Tÿpo-baarissa.

********

Saapumisohjeet ja esteettömyystiedot:

Permantosali sijaitsee Tekstin talon ensimmäisessä kerroksessa.
Sisäänkäynti Kaikukadun sisäpihan puolelta tai Lintulahdenkadun puolelta. Kaikukadun puoleinen sisäänkäynti ei ole esteetön, sillä sen luo johtaa joka suunnasta tultaessa porrasaskelmia.

Esteetön sisäänkäynti ensimmäiseen kerrokseen sijaitsee kadun puolella, osoitteessa Lintulahdenkatu 3. Tekstin talon jokaisessa kerroksessa on esteetön wc. Tarkempia kulkuohjeita ja esteettömyystietoja kuvineen löydät osoitteesta: