Julkistamistilaisuus: Dekoloniaalinen feminismi
11.4.2024

Tutkijaliitto julkaisee suomennoksen Françoise Vergèsin alun perin vuonna 2019 ilmestyneestä kirjasta Dekoloniaalinen feminismi (Un féminisme décolonial). Kirjan julkaisutilaisuus järjestetään 11. huhtikuuta klo 17:30-20:00 Kohta-taidehallissa Teurastamolla (Työpajankatu 2, Helsinki).

Julkistamistilaisuudessa käydään paneelikeskustelua dekoloniaalisesta feminismistä. Françoise Vergèsin mukaan dekoloniaalinen feminismi tähtää rasismin, kapitalismin ja imperialismin hävittämiseen. Hän pohtii kirjassaan mm. seuraavia kysymyksiä: Kuinka feminismistä oikein on tullut hajuton ja mauton osa uusliberaalia yhteiskuntaa ja markkinataloutta? Kuinka rasistinen ja islamofobinen äärioikeisto on onnistunut kaappaamaan naisten oikeudet lyömäaseekseen? Kuinka ottaa feminismi takaisin ja herättää sen kumouksellinen voima jälleen eloon?

Mukana keskustelemassa dekoloniaalisesta feminismistä ovat Suvi West sekä Nora Sayyad.

Nora Sayyad on suomalais-palestiinalainen valokuvaaja, visuaalinen tarinankertoja ja kansalaisaktiivi.
Hän työskentelee kulttuurin, taiteen, identiteettien ja intersektionaalisuuden parissa.

Suvi West on ohjaaja ja käsikirjoittaja, joka käsittelee teoksissaan mm. kolonialismia ja dekolonialismia. Tällä hetkellä West työstää tarinoita, jotka käsittelevät saamelaisnaisen tilaa.

Keskustelua vetää rajoihin, alustatalouteen kytkeytyvään työhön ja feminismiin erikoistunut tutkija Olivia Maury.