Haastatteluja

Gilles Deleuze

Suomentaneet Anna Helle, Vappu Helmisaari, Janne Porttikivi ja Jussi Vähämäki

Filosofia on aina käsitteiden keksimistä. En ole koskaan piitannut metafysiikan ylittämisestä tai filosofian kuolemasta. Filosofialla on tehtävä, käsitteiden luominen, joka pysyy täydellisen ajankohtaisena.

 

Haastatteluja tarjoaa otoksen Gilles Deleuzen artikkeleita ja haastatteluja 1960-luvulta 1990-luvulle. Näissä yksi 1900-luvun innovatiivisimmista filosofeista puhuu filosofiasta, politiikasta, taiteesta ja ennen kaikkea käsitteiden luomisesta. Kirjassa tarkastellaan muun muassa muutoksen ja historian suhdetta, uusia kontrollimuotoja, halua ja nautintoa, luomistekoa sekä kirjallisuutta.

Suomentaneet Anna Helle, Vappu Helmisaari, Janne Porttikivi ja Jussi Vähämäki

Paradeigma-sarja

ISBN 952-5169-22-7

181 sivua

2005

-loppuunmyyty-

23,00 

Varasto loppu

Ei ole niin vaikeaa ylittää autiomaata, kun on riittävän vanha ja kärsivällinen, kuin olla nuori erämaassa syntynyt kirjoittaja, koska hän on aina vaarassa nähdä hankkeidensa valuvan tyhjiin, ennen kuin ne ovat päässeet alkuun. Ja kuitenkin, kuitenkin, syntyy välttämättä uusi kirjoittajien rotu. He ovat jo olemassa töitä ja tyylejä varten.

Gilles Deleuze

Gilles Deleuze (1925–1995) oli ranskalainen filosofi, joka tunnetaan filosofian historian luovista ja konstruktiivisista uudelleen luen­noista sekä uuden ajattelun ja käsitteiden kehittämisestä. (lisää…)